Energietransitie

Dorpsraad Eerde

Energietransitie

De gemeente Meierijstad is in opdracht van de rijksoverheid bezig met het maken van plannen voor nieuwe energieopwekking en energieverbruik van alle huishoudens. Het doel is fossielvrije energie toepassing in 2050. In een brief van de gemeente zijn alle huishoudens van Eerde geïnformeerd dat we van het aardgas af moeten. Uitvoering begint voor 2030 en loopt tot 2050. De gemeente heeft woningen in Eerde gebouwd tussen 1992 en 2012 op een lijst staan voor onderzoek naar de eerste uitvoering. Naast verwarmen zonder gas komen er ook plannen voor opwekking van elektriciteit door zon- en windenergie. Hier voor zijn ook al locaties in de directe omgeving in onderzoek.

Aardgasvrij

De gemeente heeft de dorpsraad verzocht om Eerde te vertegenwoordigen in Meierijstad aardgasvrij. De dorpsraad wil dat we in Eerde goed geïnformeerd worden en dat er rekening wordt gehouden met onze wensen en belangen. Daarvoor gaat de dorpsraad een klankbordgroep AARDGASVRIJ EERDE oprichten. Deze klankbordgroep bestaat uit vertegenwoordigers uit Eerde die het project volgen en de mening van de bewoners van Eerde kenbaar zullen maken.

Met de flyer Aardgasvrij Eerde heeft de dorpsraad op 4 februari 2021 alle huishoudens van Eerde hierover geïnformeerd en geïnteresseerden uitgenodigd voor deelname aan de klankbordgroep. Vragen over deze energie transitie in Eerde en opgeven voor de klankbordgroep:  aardgasvrijeerde@dorpsraadeerde.nl of bel met Patrick Ketelaars, 06-13259376.

De klankbordgroep zal op de pagina aardgasvrij de inwoners op de hoogte houden en reageren op alle vragen.

Zonne- en windenergie

Meer info op de pagina zonne- en windenergie.