Actualiteiten

Dorpsraad Eerde

Hier publiceren we actuele berichten en aankondigingen.

Hebt u een vraag voor de dorpsraad, stuur deze naar ons mailadres secretariaat@dorpsraadeerde.nl.

Hoe blijf je op de hoogte

We houden jullie op de hoogte via de openbare vergaderingen, de Eerdse Krant, deze website, Facebook en Instagram.

Verslagen van de laatste vergaderingen vind je op de betreffende pagina. Informatie over/vanuit de werkgroepen staat op de pagina’s van de bijbehorende speerpunten.

Melding overlast motorcrossers

Regelmatig is er overlast van motorcrossers in de Eerdsebergen, op de Vlagheide en rondom Eerde.
Overlast kunt u melden via de website van Samen Sterk in Brabant: ssibbrabant.nl/.

Zij zijn ook telefonisch bereikbaar via telefoonnummer: 0900 99 65 432.

Doe mee met het NK Tegelwippen!

Gemeente Meierijstad doet weer mee, helpt u ook mee?

Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt de gemeente Meierijstad mee met het NK Tegelwippen: Welke gemeente wipt de meeste tegels eruit en vervangt deze door groen? In 2023 zijn wij, mede dankzij u, poulewinnaar van de As50+ gemeenten geworden. Doe mee en help ons ook dit jaar aan de overwinning! Wip een tegel in uw eigen tuin (dus niet op gemeentegrond) en vervang deze door groen. Voor meer informatie klik op de volgende link:

Foto tegelwippen

Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)

De dorpsraad is bezig de Stichting Dorpsraad Eerde WBTR-proof te maken. Binnen elke vereniging of stichting is goed bestuur noodzakelijk en verplicht. Er gelden verschillende wettelijke eisen. Deze zijn vastgelegd in de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Ook de dorpsraad moet hier aan voldoen. Dit is een groot dossier waar we al een tijdje mee bezig zijn en binnenkort kunnen afronden. Let op, dit geldt voor elke stichting of vereniging. Dus als jouw stichting of vereniging hier nog niet mee bezig is, dan is het belangrijk om dit te agenderen. Heb je vragen, laat het ons weten!

Podcast ‘Menno Roozendaal’ in het teken van Eerde

Wethouder Menno Roozendaal van de gemeente Meierijstad gaat in zijn podcast ‘Menno in Meierijstad’ in gesprek met mensen uit onze gemeente. Deze aflevering staat volledig in het teken van Eerde. Menno is contactwethouder voor Eerde. In deze aflevering gaat hij in gesprek met Lianda de Vos, buurtadviseur voor Eerde, Johnny van Geffen van de Eerdse Krant en leden van de dorpsraad Anne van Esch en Anita van der Velden. Wat is een contactwethouder en buurtadviseur? Wat doet een dorpsraad en wat speelt er? Het transscript van deze podcast is te vinden op https://www.meierijstad.nl/menno

Opname podcast Eerde

Opname van de podcast. Menno Roozendaal (links) in gesprek met leden van de dorpsraad Anne van Esch en Anita van der Velden (rechts). Ook de redacteur van de Eerdse Krant, Johnny van Geffen (op de rug gezien), nam deel aan het gesprek. Foto: Gemeente Meierijstad.

UITagenda Meierijstad

In Meierijstad is elke dag wat te beleven. Wat te denken van een expositie, film, festival, excursie, workshop, theatervoorstelling of een van de andere vele evenementen?

Wil jij graag een evenement promoten? Neem dan contact op met de redactie via https://www.bezoekmeierijstad.nl/contact

Dodenherdenking

Op 4 mei jl. vond de jaarlijkse dodenherdenking plaats bij het Airbornemonument aan het Zandvliet. Een stille tocht vanaf de kerk naar het monument bij de molen, was de start van de herdenking. Om 20.00 uur werd daar twee minuten stilte in acht genomen. Na diverse toespraken werden bloemen gelegd bij het monument.

Het leggen van bloemen door de dorpsraad

Namens de dorpsraad werden bloemen gelegd door Richard Oprins en Bep Wildenberg.

Vrijheidsmaaltijd

Samen met verschillende buurt- en wijkverenigingen, Oranjeverenigingen en wijk- en dorpsraden organiseerde de gemeente Meierijstad op 5 mei voor de derde keer een aantal vrijheidsmaaltijden. In Eerde vond de vrijheidsmaaltijd bij de Eerdse molen plaats. Het weer was de organisatoren goed gezind. Daarnaast kon men rekenen op een mooi aantal belangstellenden die genoten van lekkere vrijheidssoep en pannenkoeken.

Kinderen genieten van de vrijheidsmaaltijd

Kinderen van de adoptieklas genieten van de vrijheidsmaaltijd.

Win twee vrijkaarten

Dorpsraad Eerde heeft twee vrijkaarten te vergeven voor de premièredag van ‘Meierijstad, Kroniek van een stad in wording’.

Laat ons voor 20 mei a.s. weten waarbom jij erbij wilt zijn, wie je mee wilt nemen en naar welke voorstelling je wilt. Stuur dit naar: anne@dorpsraadeerde.nl

Op 22 mei krijgen de winnaars bericht.

Meer info: https://www.bezoekmeierijstad.nl/agenda/4094089003/premiere-documentaire-meierijstad-kroniek-van-een-stad-in-wording#:~:text=De%20documentaire%20Meierijstad%2C%20Kroniek%20van,nog%20vrij%20jonge%20gemeente%20Meierijstad.

Flyer Kroniek stad in wording