Actualiteiten

Dorpsraad Eerde

Hier publiceren we actuele berichten en aankondigingen.

Hebt u een vraag voor de dorpsraad, stuur deze naar ons mailadres secretariaat@dorpsraadeerde.nl.

Hoe blijf je op de hoogte

We houden jullie op de hoogte via de openbare vergaderingen, de Eerdse Krant, deze website, Facebook en Instagram.

Verslagen van de laatste vergaderingen vind je op de betreffende pagina. Informatie over/vanuit de werkgroepen staat op de pagina’s van de bijbehorende speerpunten.

Melding overlast motorcrossers

Regelmatig is er overlast van motorcrossers in de Eerdsebergen, op de Vlagheide en rondom Eerde.
Overlast kunt u melden via de website van Samen Sterk in Brabant: ssibbrabant.nl/.

Zij zijn ook telefonisch bereikbaar via telefoonnummer: 0900 99 65 432.

‘Eerde op de kaart’ gaat Eerdse agenda publiceren!

Binnenkort verschijnt helaas de laatste editie van de Eerdse Krant. Tegelijkertijd gaat ook de website van de Eerdse Krant uit de lucht. Dat betekent dat ook de Eerdse agenda daarop niet meer te raadplegen is.

De redactie van ‘Eerde op de kaart’ gaat de digitale agenda van Eerde publiceren op de website ‘Eerde op de kaart’. Wil je activiteiten laten plaatsen op de Eerdse agenda dan kun je deze aanmelden via info@eerdeopdekaart.nl.

Vermeld daarbij de volgende gegevens: Naam van de activiteit, wie de activiteit organiseert, de datum, het tijdstip en de locatie. De redactie plaatst de informatie zo spoedig mogelijk op de Eerdse agenda. De agenda is te raadplegen op https://www.eerdeopdekaart.nl/

Daar vind je ook een digitaal formulier om een activiteit aan te melden.

Maak zoveel mogelijk gebruik van deze mogelijkheid. Zo kunnen we samen EERDE OP DE KAART houden!

logo Eerde op de kaart

Hoe beleef jij bereikbaarheid in Noordoost-Brabant? Doe mee aan het onderzoek.

Een goede bereikbaarheid voor iedereen in de regio is belangrijk. De gemeenten in Noordoost-Brabant zijn benieuwd naar hoe bewoners de bereikbaarheid ervaren. Welk vervoermiddel gebruiken ze. Lopen ze bij deze verplaatsingen tegen problemen aan. Wat zijn hun wensen. Royal HaskoningDHV (RHDHV) voert daarom een onderzoek uit. Hiermee willen we zorgen dat iedereen in Noordoost-Brabant een goede bereikbaarheid heeft of krijgt en kan reizen.

Jouw mening over de bereikbaarheid in de regio Noordoost-Brabant is daarom voor ons belangrijk. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. Je kunt de vragenlijst via deze link invullen: https://q.crowdtech.com/bXL9y7SZIU2Ng2kFvtYtmQ  Alvast bedankt voor je deelname.

Wil je naast het invullen van deze vragenlijst ook deelnemen aan een van de groepsgesprekken over de bereikbaarheid in de regio Noordoost-Brabant? Stuur dan een mailtje naar kaya.voskuil@rhdhv.com.

Op basis van de vragenlijst en de groepsgesprekken kunnen er maatregelen getroffen worden om de bereikbaarheid voor iedereen te verbeteren.

bereikbaarheidsonderzoek

Doe mee met het NK Tegelwippen!

Gemeente Meierijstad doet weer mee, helpt u ook mee?

Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt de gemeente Meierijstad mee met het NK Tegelwippen: Welke gemeente wipt de meeste tegels eruit en vervangt deze door groen? In 2023 is de gemeente Meierijstad, mede dankzij u, poulewinnaar van de As50+ gemeenten geworden. Doe mee en help ons ook dit jaar aan de overwinning! Wip een tegel in uw eigen tuin (dus niet op gemeentegrond) en vervang deze door groen. Voor meer informatie klik op de volgende link: https://www.meierijstad.nl/duurzaamheid/Alle_onderwerpen/Zelf_aan_de_slag/Vergroenen_van_je_tuin_of_buurt/Doe_mee_met_het_NK_tegelwippen

Foto tegelwippen

Maatschappelijke initiatieven gemeente Meierijstad

Heb jij een mooi of leuk idee voor jouw straat, buurt, wijk of dorp in Meierijstad? Wellicht kan de gemeente Meierijstad jouw idee (financieel) ondersteunen via het fonds Maatschappelijke initiatieven. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Lianda de Vos, buurtadviseur voor Eerde. Zij is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 140413.

Poster maatschappelijke initiatieven

Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)

De dorpsraad is bezig de Stichting Dorpsraad Eerde WBTR-proof te maken. Binnen elke vereniging of stichting is goed bestuur noodzakelijk en verplicht. Er gelden verschillende wettelijke eisen. Deze zijn vastgelegd in de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Ook de dorpsraad moet hier aan voldoen. Dit is een groot dossier waar we al een tijdje mee bezig zijn en binnenkort kunnen afronden. Let op, dit geldt voor elke stichting of vereniging. Dus als jouw stichting of vereniging hier nog niet mee bezig is, dan is het belangrijk om dit te agenderen. Heb je vragen, laat het ons weten!

Podcast ‘Menno Roozendaal’ in het teken van Eerde

Wethouder Menno Roozendaal van de gemeente Meierijstad gaat in zijn podcast ‘Menno in Meierijstad’ in gesprek met mensen uit onze gemeente. Deze aflevering staat volledig in het teken van Eerde. Menno is contactwethouder voor Eerde. In deze aflevering gaat hij in gesprek met Lianda de Vos, buurtadviseur voor Eerde, Johnny van Geffen van de Eerdse Krant en leden van de dorpsraad Anne van Esch en Anita van der Velden. Wat is een contactwethouder en buurtadviseur? Wat doet een dorpsraad en wat speelt er? Het transscript van deze podcast is te vinden op https://www.meierijstad.nl/menno

Opname podcast Eerde

Opname van de podcast. Menno Roozendaal (links) in gesprek met leden van de dorpsraad Anne van Esch en Anita van der Velden (rechts). Ook de redacteur van de Eerdse Krant, Johnny van Geffen (op de rug gezien), nam deel aan het gesprek. Foto: Gemeente Meierijstad.

UITagenda Meierijstad

In Meierijstad is elke dag wat te beleven. Wat te denken van een expositie, film, festival, excursie, workshop, theatervoorstelling of een van de andere vele evenementen?

Wil jij graag een evenement promoten? Neem dan contact op met de redactie via https://www.bezoekmeierijstad.nl/contact